Werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur 

Over ons

Achtergrond

Praktijk Galjaard Benoordenhout is ontstaan uit een voormalige solopraktijk in de wijk Benoordenhout in Den Haag. De praktijk is sinds 2006 gevestigd aan de Ruychrocklaan 171; eerst onder de hoede van de Zorginstelling Arts en Zorg, daarna in 2010 overgenomen door huisarts F. Galjaard. Sinds januari 2017 heeft huisartsenpraktijk Voorkamp zich in hetzelfde pand gevestigd. Wij bieden als solopraktijk aan bijna 2500 patiënten huisartsgeneeskundige zorg. Wij beschikken over 1 volledig ingerichte spreekkamer bestemd voor 1 huisarts (volledige FTE), een verrichtingen kamer, voor het doen van onder andere kleine ingrepen, uitstrijkjes, bloeddrukmetingen, spiraaltjesplaatsen en spoedbeoordelingen. Daarnaast is er nog een ‘BackOffice’, waar 2 assistentes een eigen werkplek hebben . Er is tevens een nauwe samenwerking met de fysiotherapeuten en met de eerstelijns gestalttherapeute die in hetzelfde pand werken. 

De praktijk heeft haar populatie grotendeels in de wijk Benoordenhout en in mindere mate de omliggende postcodegebieden, onder andere Bezuidenhout, Duttendel, Archipel en het Belgisch park. Het aantal inwoners in de wijk Benoordenhout is in de afgelopen jaren met 10% toegenomen. De wijk(en) hebben relatief veel ouderen binnen hun grenzen. De verwachting is wel dat de bevolking in de komende jaren gaat verjongen. Er zijn nauwelijks mensen uit de achterstandswijken ingeschreven, <1%, dit percentage blijft stabiel. In het verzorgingsgebied is het percentage alleenstaanden hoog tot zeer hoog. Derhalve zijn er ook veel alleenstaande ouderen. Dit gegeven op zich is een indicatie voor een hogere zorgvraag. Maar duidelijk is ook dat de Sociaal Economische Status (SES) in het hele gebied hoog is. De wijk wordt door de inwoners hooggewaardeerd op het gebied van leefbaarheid en sociale samenhang, dit kan reden zijn dat deze zorgvraag (vooralsnog) uitblijft.

Door de groei van de praktijk en de toegenomen zorg van de ingeschreven patiënten geldt er sinds de zomer 2019 een beperkte openstelling.

Het team
F. Galjaard, huisarts Marleen Rijzenga POH en doktersassistente
Aanwezig maandag t/m vrijdag
Aanwezig maandag, dinsdag,woensdag, en vrijdag als doktersassistente, donderdag als POH-S
AGB code: 010-24721
BIG nummer 39056462401
Over ons

F. Galjaard

Huisarts

Deze praktijk in Den Haag Benoordenhout heb ik in 2010 overgenomen van Zorgorganisatie Zorgpunt, voorheen Vitea. In de jaren ervoor ben ik werkzaam geweest als huisarts in loondienst in deze praktijk. Mijn huisartsopleiding heb ik in 2006 afgerond. In de tussenliggende jaren heb ik waargenomen in verschillende huisartspraktijken in Nederland. Vóór ik aan de huisartsopleiding begon heb ik gewerkt in het vroegere Rode Kruis Ziekenhuis Den Haag en het Lange Land Ziekenhuis. Mijn studie geneeskunde heb ik in Leiden gevolgd. Daarna nog een afstudeerproject gedaan in Melbourne, Australie.

Marleen Rijzenga

POH Somatiek io en doktersassistente

Sinds 2015 ben ik gediplomeerd doktersassistente en sinds januari 2019 ben ik werkzaam in de praktijk van dokter Galjaard. In juni 2023 heb ik de opleiding tot poh somatiek afgerond, dit zal ik combineren met mijn assistente werk.

Huisartsenpraktijk Galjaard Benoordenhout